Известие

Collapse
No announcement yet.

Хардуер и софтуер за диагностика на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако може някой да ми каже какъв кабел да поръчам за ГТВ 2000 година.Екуто е мотроник 1.5.5. Дали ще стане с този кабел http://www.programatoribg.com/vagcom/index.htm и alfadiag? Мерси предварително.

Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V 155 bhp, K&N Sport Filter, PowerFlexed, Eibach Pro Sport Kit.

Comment

Първоначално публикувано от kalvach Покажи съобщение
      Ако може някой да ми каже какъв кабел да поръчам за ГТВ 2000 година.Екуто е мотроник 1.5.5. Дали ще стане с този кабел http://www.programatoribg.com/vagcom/index.htm и alfadiag? Мерси предварително.
      Ми то го пише тук, ма ти не четеш

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
        Ми то го пише тук, ма ти не четеш
        Кабела е подходящ за диагностика на автомобили от VAG-групата - VW, Audi, Seat и Skoda от 1992 до 2004г. Може да се използва и за диагностика на "накои модели на Алфа", Рено и Волво с допълнителен софтуер. Някои модели е много общо.

Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V 155 bhp, K&N Sport Filter, PowerFlexed, Eibach Pro Sport Kit.

Comment

Първоначално публикувано от kalvach Покажи съобщение
          Кабела е подходящ за диагностика на автомобили от VAG-групата - VW, Audi, Seat и Skoda от 1992 до 2004г. Може да се използва и за диагностика на "накои модели на Алфа", Рено и Волво с допълнителен софтуер. Някои модели е много общо.
          За М1.5.5 става, аз се вързвам

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            Изтеглих kwp71diag, но не мога да го конектна към централата М1.5.5. Някой съвет?
            http://clubalfaromeo.com/forum/showp...67&postcount=7
            Взимаш един къс кабел (от автомобилна ел. инсталация или подобен по дебелина), на който оголваш и калайдисваш двата края. Откачваш ODB буксата на колата и отзад правиш мостта между двата пина. Обаче трябва и ID на ECU-о да се смени. Единия беше 00 а другия 010 и не се сещам който беше за ABS и кой за еърбега. Най-добре влез във дискусионния форум в yahoo на Unidiag и там има точно описан метода с картинки
            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
              Да, това е кабела за alfadiag.
              Обаче да те предупредя, ако смяташ да ползваш с него UniDiag и по конкретно KPW7.1 (за връзка с Airbeg-а и ABS-a) ще трябва да го доработиш - да сложиш едно 3 позиционно ключе, което да прехвърля към пин 7 (ECU на мотора) съответно пин 1 (ECU - ABS) или пин 3 (ECU - Airbag).
              Иначе KPW2000 е хубав кабел, ама само ако смяташ да ремапваш софтуера
              А кое трябва да прехвърляш към тези пинове, кой извод на кабела?

Comment

Колега разгледай този линк http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...-abs-ecus.html
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Колега разгледай този линк http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...-abs-ecus.html
                  Мерси, но това е как да се подключиш към еърбега и АБС. Но аз не мофа да се свържа с ЕКУ-то за да прочета грешките и т.н. Не мога да отворя компорта с програмата. При мен кабела е СОМ 27 но винаги ми дава някаква грешка

Comment

Е как 27. Ще го настроиш на свободен COM от 1 до 4. Винаги има свободен. Моя съм го пуснал на COM 2. Мисля на линка са дадени и самите настройки на COM порта
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Е как 27. Ще го настроиш на свободен COM от 1 до 4. Винаги има свободен. Моя съм го пуснал на COM 2. Мисля на линка са дадени и самите настройки на COM порта
                      Аз съм с Виста 64бит. И ми дава, че кабела ми е на 27 СОМ. Нямам възможност да го променям

Comment

имаш

Comment

Първоначално публикувано от НАСОО Покажи съобщение
                          имаш
                          Да, видях, че мога. Ще пробвам

Comment

Здр. колеги. Реших да драсна тук, за да не правя нова тема. Искам да попитам ще има ли резултат ако направя мост между 3 и 7 пин (съответно да влизам в еърбега) на този кабел ELM v1.5a и дали ще има някаква опасност за ECU-то на колата (заради моста). С този кабел и с програмата FiatECUScan си правя без проблем диагностика на двигателя. Колата ми е 156 2.4 JTD '99
                            Last edited by boxerpi4; d.m.y г., 23:12.

Comment

Working...
                            X